Saturday, August 14, 2010

SAYA...

HANYA SEKADAR KAWAN...?

- Novel Motivasi Remaja –“Hanya Sekadar Kawan” menjengah di pintu rumah saya.

- Ayah menelefon menyampaikan pesanan daripada Kak Rohaida. Karya yang saya kritik dan sarankan padanya telah diterbitkan oleh Galeri Ilmu…

- Ayah: Mana karya adik?

- Ibu: Tunggu karya adik

- Adik : :-I (Saya membacanya semalaman dan saya cuma diam..)

- Sibuk? Mustahil! Kerana saya masih sempat tidur lagi..


- Assignment? Semua orang menerima perkara yang sama. Seperti biasa….

- Ramadhan: Subhanallah berlalu dengan pantas. Sudah Malam Ramadhan yang ke-5.

- Hari ini: Alhamdulillah bersama keluarga berbuka puasa. Ada kenduri kesyukuran di Teratak Bahagia. Sempena Ramadhan dan juga Hari Kelahiran Abang yang ke-29. Anak-anaknya sudah 3 orang. Puteri-puteri cilik mak su. Aduhai… pelbagai karenah melayan.

- Kak Ngah: Di HAS. Innalillahi wa innailaihi raji’un. Keguguran anak yang ke-3. Dia minta saya menjaga anaknya. Ulya & Faqieh, insyaallah esok dia keluar. Ulya demam. Faqieh pun demam.. hurm – Faqieh disisi saya sedang nyenyak tidur. Sempat saya ke farmasi membelikan CoolFever kepadanya. Anak-anak saya semuanya….

- Kak Teh: Setelah pulang dari kampung, ada cincin tanda di jari manisnya. ;-)

- Banyak perkara yang perlu saya laksanakan. Dan hutang yang perlu saya lunaskan. Masa saya sangat singkat. Padat. Seboleh-bolehnya saya tidak mahu membuangnya sebegitu mudah. Amanah yang pikul perlu digalasi sebaik mungkin.

- Ramadhan- saya letakkan azam dan sasaran- Insyaallah Ramadhan ini adalah tarbiyah madrasah yang sangat baik buat saya.

- Doakan saya- Insyaallah.

- Cukuplah Allah bagiku…
-nur- TB 1519

No comments: